Třetí setkání s Městskou knihovnou Ostrov- Celé Česko čte dětem

24.01.2019 13:14

 

Třetí setkání proběhlo 23. 1. 2019. Přijely za námi opět dvě slečny z knihovny, každá si vezla svoji knížku a tím nám bylo napovězeno, že se děti rozdělí na skupiny.

 Třída žabiček pracovala nad příběh myšky, „Nový domek pro myšku“, která našla jablíčko, a nevešlo se jí do své díry. Putuje krajinou a poznává nová zvířátka, která prosí o možnost s nimi bydlet (krtek, zajíček, jezevec, medvěd). Při každé návštěvě a odmítnutí si kousne do jablíčka, až nakonec doputuje k nějaké díře, která je nakonec jeho. Z jablíčka se stal ohryzek a myška si vesele ustlala ve své postýlce. Děti, při vyprávění, doprovázely nakreslená zvířátka. Díky nim na konci příběhu, mohly převyprávět sami příběh o myšce. Zároveň se mohly poučit o velikosti zvířátek, a proč není dobré potkat v lese vlka.

Třída malý rybiček pracovala s knížkou „Gruffalo- kniha se zvuky“. Kniha o statečné myšce, která se díky své fantazii a odvaze nestane večeří pro lišku, hada ani pro sovu. Vymyslela si totiž děsivou příšeru, Gruffala a tím se zachránila, zvířátka její lest prokoukla, ale co se stane, když myška svého Gruffala opravdu potká? Krásné povídání o odvaze a důvtipu. Moc si děti knihu oblíbily a navíc byla se zvukovými efekty, které je pobavily.

Po přečtení obou příběhů, jsme si společně prohlíželi nově přinesené knihy. Děti se moc na tuto aktivitu těší, rádi nám usedají do klína a říkají: „ještě tuhle, prosím“. Hltají nás svými kukadly a otáčí list za listem. Už se těšíme na další setkání.