Tradiční školka v přírodě

17.03.2019 21:08

Mateřská školka v Kyselce opět uspořádala pětidenní pobyt dětí na horách. Tématem školky v přírodě, která se konala na Mariánské v chatě Lesanka, bylo "Mac Donald farmu měl". Paní Zima nám letos přála. Vrátila se naším nástupem na školandu v plné síle. Během týdne napadlo třicet centimetrů nového sněhu. Takže jsme si školandu řádně užili. Klouzali jsme se na bobech, pozorovali sluníčko přes ledové krystaly. Také jsme si stavěli sněhuláky, skokánek na skok na bobech a hráli jsme si u stromů na domečky.

Po téměř půldenních pobytech venku nám zbyl čas na výrobu lampiček, které nás provázely celý týden při večerních rozpravách. Také jsme si udělali farmu plnou zvířátek. Malovali jsme obrázky, hráli hry a batikovali trička. Nesmíme zapomenout na maškarní ples, který děti tolik milují. Maškarní bylo plné her a zábavy.

Celý pobyt byl plný pohybu a krásných zážitků. Na závěr pobytu nás čekala stezka odvahy. Na stezce odvahy některé děti překonaly sami sebe. Po splnění všech úkolů v průběhu týdne
jsme se s úsměvem vrátili domů k rodičům. Děti se vrátily plné zážitků a dojmů.

Poděkování patří personálu chaty, který se o nás staral přímo ukázkově. Nezbývá nic jiného, než se těšit na další školku v přírodě.